Neparasts videomateriāls izplatīts videofailu krātuvē YouTube - tajā fiksēts, kā 2011. gada sākumā virs Peru lidojoša lidmašīna gandrīz saduras ar nezināmu lidojošu objektu.

NLO nofilmējuši divi medicīnas darbinieki, kuri Cessna lidmašīnā agrā rīta stundā lidoja virs slavenajām Naskas līnijām Andu kalnos. Video redzams, kā bīstamā sešu līdz deviņu metru attālumā no lidmašīnas mākoņu aizsegā parādās NLO.

Dažu sekunžu laikā pelēkais disks jau bija pazudis mākoņos, tomēr palēninātajos kadros skaidri saskatāma klasiska "lidojošā šķīvīša" forma.

Kas attiecas uz Naskas līnijām jeb mīklainajiem zīmējumiem Naskas plato teritorijā, šos geoglifus atklāja tikai 1920. gadā. Tie nav redzami no zemes, bet ir labi saskatāmi no gaisa, kur tuksnesīgajā vietā saglabājušies, pateicoties lietus un vēja trūkumam.

Zinātnieki uzskata, ka zīmējumus veidojusi Naskas civilizācija, kas pastāvēja no aptuveni II gadsimta pirms mūsu ēras līdz mūsu ēras VII gadsimtam. Tomēr mīklaino līniju izcelsme un nozīme joprojām nav skaidra - pastāv teorijas, ka tā ir "vislielākā astronomijas grāmata pasaulē", kompleksa pazemes ūdens resursu karte, kā arī aizvēsturisks aerodroms, ko būvējuši citplanētieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!