Vokālists un viens no Ņujorkas alternatīvā metāla grupas Life of Agony dibinātājiem Kīts Kaputo (attēlā) paziņojis, ka 37 gadu vecumā beidzot nolēmis veikt dzimuma maiņas operāciju.

Savā mājaslapā mūziķis pavēstījis, ka tagad sāks par sevi rakstīt sieviešu dzimtē, turklāt viņš tagad sev pievienojis arī sieviešu vārdu - viņš tagad būs Kīts Mina. "Male to female transsexuals like me are the women who give up male privilege for femininity," savā Twitter profilā raksta mūziķis.

Tāpat viņš/viņa piebildis, ka šobrīd grupa Life of Agony faktiski nefunkcionē, tomēr tas nav saistīts ar viņa dzimuma maiņas plāniem. Kolektīvs šobrīd ir radošajā atvaļinājumā, jo visi četri tā dalībnieki ir iesaistīti dažādos muzikālajos blakusprojektos.

Grupa Life of Agony dibināta Bruklinā 1989. gadā, un Kīts tobrīd bija vien 16 gadus vecs zēns. Pirmais studijas albums River Runs Red iznāca 1993. gadā, un pēc tam ierakstīti vēl trīs albumi, no kuriem pēdējais veikalos nonāca 2005. gadā.

Paralēli darbam savā grupā Kaputo izdevis vairākus solo albumus, kā arī sadarbojies ar tādām pazīstamām grupām kā Red Hot Chili Peppers, Type O Negative un citām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!