Foto: Reuters/Scanpix
Meksikāņu tetovētāja Marija Hosē Kristerna (attēlā), kura dzimtajā zemē pazīstama ar segvārdu "Mujer vampiro" jeb sieviete-vampīrs, strauji iekarojusi starptautisku atpazīstamu un izpelnījusies tūkstošiem tetovējumu cienītāju uzmanību.

Kristerna ar savu savdabīgo izskatu starptautisko mediju uzmanību guvusi aizvadītās nedēļas nogalē, kad viņa Monterejas pilsētā apmeklējusi tetovēšanas izstādi Expo Tatueje, kas vienkopus pulcē ķermeņa izdaiļošanas māksliniekus no visas pasaules.

35 gadus vecā četru bērnu māmiņa medijiem paskaidrojusi, ka viņa nāk no fanātisku katoļu ģimenes un tetovējumi sievietei bijis veids, kā paust protestu pret ģimenē piedzīvoto vardarbību, ziņo izdevums The Sun.

"Es mācījos reliģiskā skolā, iemīlējos un 17 gadu vecumā apprecēju baltādaino vīrieti. Es gribēju rīkoties pareizi," savu pagātni raksturojusi sieviete, bet viņas cerības nav attaisnojušās - sieviete cietusi no regulāras iekaustīšanas un pazemojumiem.

"Tetovējumi man kļuva par atbrīvošanās formu," savu aizraušanos argumentējusi sieviete-vampīrs, kura pēc ilgstošā fiziskā un morālā terora pret sevi nolēmusi aptetovēt visu ķermeni.

Šobrīd viņas ķermeni rotā ne tikai tetovējumi - viņas sejā ievietoti vairāki pīrsingi, uz pieres un deniņiem implantēti titāna implanti, kas atgādina ragus, bet priekšzobi ar protēžu palīdzību pārveidoti par ilkņiem, tomēr pati sieviete apgalvo, ka šie rotājumi netraucē viņai dzīvot "normālu dzīvi".

"Ragi man ir spēka simbols, un tie tika implantēti ar anestēzijas palīdzību. Ilkņus es izvēlējos tāpēc, ka mīlu vampīrus jau no bērnības. Arī acu krāsu es mainīju, lai pēc iespējas vairāk līdzinātos šīm būtnēm," skaidrojusi sieviete.

"Tetovējumi ir mans ceļš uz nemirstību, uz to, lai es patiešām kļūtu par vampīru un nekad nemirtu, jo es atstāju savus darbus uz citu cilvēku ādas," par savu nodarbošanos stāstījusi sieviete-vampīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!