Starptautisko mediķu sabiedrību izbrīnījis kāds neparasts fenomens – Vjetnamā dzīvojošā sieviete Ngujena Thi Fjunga apgalvo, ka dažu dienu laikā viņas sejas un ķermeņa āda esot ārkārtīgi strauji novecojusi, ziņo The Daily Mail.

Pati straujās novecošanas upure, kurai šobrīd ir 26 gadi, apgalvo, ka izmaiņas ar viņas ādu notikušas jau 2008. gadā - tieši tad viņas seja kļuvusi grumbaina, bet mediķi tikai tagad sapratuši gadījuma nopietnību un nolēmuši sievietei palīdzēt, kas arī radījis starptautisku ažiotāžu ap šo gadījumu. 

Iesākumā mediķi sievietes stāstam atsacījušies ticēt, bet viņas vīrs liecinājis, ka novecojusī kundzīte patiešām ir viņa vēl nesen žilbinoši skaistā sieva, kura tagad, izejot sabiedrībā, spiesta valkāt masku.

Šobrīd mediķi izvirzījuši vairākus iespējamos skaidrojumus tam, kas izraisījis sievietes ādas straujo novecošanos, bet viens no ticamākajiem skaidrojumiem esot jūras produktu izraisīta alerģija, kuru sieviete pirms pāris gadiem pārdzīvojusi.

No alerģijas sieviete toreiz sapampusi, un visu viņas ķermeni noklājuši briesmīgi izsitumi. Tiesa, pēc palīdzības pie mediķiem viņa līdzekļu trūkuma dēļ nav griezusies, bet aptiekā iegādājusies zāles, kas līdzējušas tikt galā ar niezi, savukārt tautas medicīnas līdzekļi palīdzējuši cīņā pret izsitumiem.

Pēc pašrocīgās ārstēšanās viņas āda sākusi novecot, un pret to nav līdzējuši ne pretnovecošanās krēmi, ne dažādas tautas dziednieku ziedītes - aptuveni vienas dienas laikā 23 gadus vecā meitene sākusi līdzināties savai vecmāmiņai.

Daži mediķi uzskatā, ka tieši tautas līdzekļu lietošana arī novedusi pie bēdīgā ādas stāvokļa, bet citi speciālisti sievietes novecošanu skaidro ar retu ādas slimību - mastocitozi, ko var izraisīt dažādu hormonu lietošana.

Starp mediķiem ir arī tādi, kuri uzskata, ka šis varētu būt pilnīgi jauns un zinātnei līdz šim nezināms slimības veids. To, kas īsti izraisījis sievietes novecošanu, speciālisti turpinās pētīt, bet tikai lielākie optimisti no viņu vidus pieļauj, ka sievietei izdosies atgūt jaunavīgo ādu.

Lai gan sievietes āda izskatās kā vismaz 70 gadus vecai vecenītei, pārējo organismu izmaiņas nav skārušas - sievietes zobi, mati un acis nav mainījušās, un arī viņas menstruālo ciklu ārējā novecošana nav ietekmējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!