Foto: Publicitātes foto

Britu dizaina studija Concept Shed izstrādājusi vienu no dīvainākajiem šī gada tehnoloģiju brīnumiem – automātu AutoWed Wedding Machine, ar kura palīdzību ikviens precēties kārotājs var salaulāties par vienu dolāru vai vienu mārciņu.

Kā teikts aparāta ražotāju reklāmā, AutoWed visu izdarīs lētāk un daudz ātrāk nekā jebkurš garīdznieks, rabīns vai dzimtsarakstu nodaļas darbinieks.

Ārēji šī ierīce atgādina auto stāvvietas talonu aparātu, fragmentu no rozā kadiljaka un katoļu baznīcas elementu. Bet atliek vien tajā iemest dolāru, lai mehāniska balss piedāvātu nospiest podziņu virkni - mīlnieku pāris var izvēlēties starp parastām laulībām, viendzimuma laulībām un civillaulības ceremoniju.

Mīlniekiem vien atliek ievadīt savus vārdus, lai AutoWed varētu tos izrunāt, bet ceremonijas beigās aparāts piedāvā jaunajam vīram noskūpstīt savu sievu, kā arī izsniedz laulības apliecību un divus plastmasas gredzenus.

Idejas skeptiķi jau pauduši sašutumu, ka ar pasauli vairs nav labi un tā nonākusi "no gumijas sievietēm līdz plastmasas laulībām". Savukārt izgudrotājiem ir savs pretarguments - ja šāda laulība tomēr nav izdevusies, automātā ir arī šķiršanās funkcija, kas tāpat kā kāzas maksā vienu dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!