Televīzijas kanālam Discovery gatavojot filmu sēriju Visuma iekšienē, slavenais britu astrofiziķis Stīvens Hokings izmodelējis, kādas varētu izskatīties saprātīgas būtnes uz citām planētām. Tiesa, tradicionālo "zaļo cilvēciņu" vietā zinātniekam sanākuši visai monstrozi radījumi.

Balstoties uz savu gandrīz 40 gadus ilgo zinātnisko pieredzi un rādītājiem, kādos dabiskos apstākļos rodas dzīvība, Hokings izskaitļoja dažus citplanētiešu variantus un ar datorgrafikas palīdzību uzmodelēja tos uz ekrāna.

Rezultātā Hokingam sanākuši ziloņveidīgi dīvaiņi ar cauruļveida snuķiem, skorpionu astēm un biezu vilnu, bet vissimpātiskākie radījumi atgādina ķirbjus.

Pats zinātnieks uzskata, ka cilvēku tikšanās ar citplanētiešiem ja nu gluži nav neizbēgama, tad iespējama ir pilnīgi noteikti.

"Visumā ir simts miljardi galaktiku, un katrā no tām ir simtiem miljonu zvaigžņu. Ir maz ticams, ka tik milzīgā telpā dzīvība radusies tikai uz Zemes," Hokinss stāstījis britu medijiem.

Tāpat zinātnieks pieļauj, ka tikšanās ar citplanētiešiem varētu notikt piespiedu kārtā, jo cilvēcei agrāk vai vēlāk nāksies no Zemes emigrēt - tam par iemeslu būs bīstamie vīrusi, kas jau lēnām sāk uz mūsu planētas izplatīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!