Taksidermija pati par sevi ir visai mulsinoša mākslas forma, taču Jaunzēlandē dzīvojošais mākslinieks Endrjū Lankasters to pacēlis jau nākamajā līmenī – viņš kļuvis visā pasaulē populārs, izgatavojot šaušalīgus mutantus, kas atgādina zoomorfas būtnes no antīkās mitoloģijas.

Ar dzīvnieku izbāšanu šobrīd 57 gadus vecais Lankasters sācis nodarboties 1997. gadā, kad no Lielbritānijas pārcēlās uz dzīvi Jaunzēlandē, kur pār viņu nākusi atklāsme, ko darīt ar mirušiem dzīvniekiem.

"Jaunzēlandē ceļu malās es redzēju daudz sabrauktu dzīvnieku. Tagad katru reizi, kad braucu pa šoseju, es tos savācu un mājās gatavoju izbāzeņus," stāsta mākslinieks, kura kolekcijā šobrīd ir vairāki simti "mākslas darbu".

Lankasters nekautrējas sakrustot putnus ar zivīm, zebiekstes - ar caunām, bet viens no pēdējiem mākslinieka lepnumiem ir mutants ar oposuma ķermeni, lelles galvu un šķeltu čūskas mēlīti (attēlā).

Lankasters, kurš pensijas dēļ ar savu hobiju var nodarboties no rīta līdz vakaram, savus monstrus sācis arī pārdot, taču pats cenu tiem nenosaka - viņa radītie mutanti tiek pārdoti dažādās interneta izsolēs, bet pats mākslinieks nereti tiek dēvēts par "Trako taksidermistu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!