Kijevas centrā uzstādīts piemineklis leģendārās padomju multiplikācijas filmas Ezītis miglā galvenajam varonim, raksta Krievijas mediji. Ezītis attēlots sēdošs uz augsta celma, ar sainīti rokās.

Multiplikācijas filmu Ezītis miglā 1975. gadā pēc Sergeja Kozlova scenārija veidoja muliplikators Jurijs Noršteins. 2003. gadā Ezītis miglā tika atzīta par labāko multiplikācijas filmu pasaulē.

Pērn Ukrainas pilsētā Komsomoļskā tika uzstādīts piemineklis piedzērušai cūkai, kas, kā skulptūras ideju raksturoja tās autors, "personificē cilvēkus, kas mēdz piedzerties līdz cūciskasm stāvoklim". Gada beigās Komsomoļskā tika uzstādīts piemineklis arī leģendārajiem tēliem no multiplikācijas filmas par kaķi Leopoldu.

Arī Krievijas pilsētās pēdējo gadu laikā izvietotas jau vairākas neparastas skulptūras. Tā Stavropoles novada Inozemcevas ciemā aizvadītā gada vasarā tika atklāts piemineklis klizmai, pirms diviem gadiem Tomskā pie pilsētas dzemdību nama ticis uzstādīts piemineklis kāpostiem, kuros atrod bērnus.

Uļjanovskā 2006. gadā uzstādīts piemineklis burtam "Ю", kas veltīts pirmajam autoram un izdevējam, kas to izmantojis - vēsturniekam Nikolajam Karamzinam.

Maskavā uzstādīts piemineklis sieriņam Draudzība, Iževskā aplūkojams piemineklis santehniķim, Sanktpēterburgā - pieminekļi par godu Mu-Mū, Čižikam-Pižikam, Melnajam Kaķim, Zaķim un majora Kovaļova degunam, kuram par iedvesmas avotu kalpojis tāda paša nosaukuma Nikolaja Gogoļa garstāsts. Vairākās Krievijas un Ukrainas pilsētās atrodami arī pieminekļi gurķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!