Foto: stock.xchng

Britu zinātnieki no kustības Action for Happiness iniciatīvas grupas apkopojuši desmit noteikumus, kas cilvēkiem palīdz justies ievērojami laimīgākiem. Kā vēsta kustības mājaslapa, veidojot sarakstu, aptaujāti vairāku nozaru eksperti: psihologi, pedagogi, ekonomisti, sociologi u.c.

1. padoms. Laime ir nevis ņemšanā, bet gan došanā, tāpēc brīvajā laikā ieteicams darboties labdarības organizācijās un iesaistīties sabiedriskās aktivitātēs.

2. padoms. Nepieciešams vairāk atcerēties par draugiem, kā arī ar viņiem kontaktēties, neizmantojot sociālos tīklus un telefonu. Īpaši ar tiem draugiem, ar kuriem pēdējā laikā zudis kontakts.

3. padoms. Noteikti ir jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, vismaz ar skriešanu dažas reizes nedēļā.

4. padoms. Jāpievērš lielāka uzmanība apkārtējai dabai, jāpalielina laiks, kas tiek atvēlēts apkārtējās pasaules apbrīnošanai.

5. padoms. Nekad mūžā nedrīkst pārtraukt pašizglītošanos. Ja nepietiek izdomas, ar ko vēl varētu nodarboties, tad vismaz vajag iemācīties kādu svešvalodu.

6. padoms. Izviziet sev mērķus, kaut vai nelielus, un centieties tos īstenot.

7. padoms. Pēc zaudējuma nekad nezaudējiet gribasspēku - no kļūdām ir jāmācās, jāsaņemas un jāturpina ceļš uz nosprausto mērķi.

8. padoms. Pēc iespējas vairāk jācenšas domāt pozitīvi un koncentrēties uz savas dzīves laimīgākajiem mirkļiem.

9. padoms. Nevajag "ieciklēties" uz saviem netikumiem, bet pieņemt sevi tādu, kāds esot patiesībā.

10. padoms. Lai nejustos vientuļi, ieteicams sajust sevi kā kādas sabiedrības daļas pilnvērtīgu locekli. Lai tā notiktu, var iestāties kādā organizācijā vai klubā.

Starptautiskā kustība Action for Happiness dibināta 2010. gadā, tomēr tikai pirms neilga laika ieguva oficiālu statusu. Pēc organizācijas sniegtajām ziņām, tajā šobrīd ir vairāki tūkstoši cilvēku no 60 pasaules valstīm. Kā liecina informācija organizācijas mājaslapā, tās mērķis ir palīdzēt cilvēkiem atrast jaunus laimes avotus un izveidot daudz laimīgāku sabiedrību, kurā cilvēki vairāk domātu par citiem, nevis par sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!