Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Hokeja kluba Dinamo Rīga galvenais treneris, slovāks Jūliuss Šuplers (attēlā) intervijā krievu portālam Sport-express atklājis, ka viņš, strādājot ar hokejistiem, izmanto numerologa padomus, kā arī neatņemams palīgs darbā ar spēlētājiem viņam ir dažādas datorprogrammas.

Intervijā 60 gadus vecais kungs atklājis, ka savulaik viņš ar modernajām tehnoloģijām bijis visai atturīgās attiecībās, bet tad nolēmis, ka vecums nav šķērslis, un apguvis dažādas datorprogrammas - tagad viņš savu darbu vairs nespēj iedomāties bez šīm ierīcēm un visu informāciju par hokejistiem glabā datorā.

"Ir speciālas programmas, kas ļauj sekot līdzi spēlētāju veselības stāvoklim. Treniņā katram hokejistam pie jostas tiek pielikts raidītājs, un ekrānā es varu sekot līdzi tam, kāds konkrētā brīdī kuram ir pulss. Ja ir kādas problēmas, noskaidroju, vai spēlētājs nav saslimis vai arī pieļāvis kādu disciplīnas pārkāpumu. Ar šādām tehnoloģijām treneri apmānīt nav iespējams," datora nozīmi skaidrojis Šuplers.

Tāpat treneris atklājis, ka viņš, izvēloties savas komandas spēlētājus, vērtē ne tikai viņu fizisko un psiholoģisko sagatavotību, bet padomu prasa arī numerologam Jaroslavam Baco no Prāgas.

"Sūtu viņam spēlētāja vārdus un dzimšanas datus, un pēc tam saņemu rūpīgu atskaiti, kurā norādītas cilvēka rakstura īpašības, iedzimtie talanti, spēcīgās un vājās vietas, saderība ar citiem spēlētājiem," skaidrojis treneris.

Šuplers gadu gaitā pārliecinājies par to, ka numerologs nekad nekļūdās. "Uztaisu triecienmaiņu, bet puišiem nekas nesanāk. Lauzu galvu, bet Jaroslavs paskaidro, ka viņi nav psiholoģiski saderīgi. Lūk, piemēram, šis puisis nevar sastrādāties ar pārējiem un traucē. Tas es nomainu uz citu, un viss aiziet kā pa sviestu," numerologa padomus vērtējis Šuplers.

Ar čehu numerologu treneris iepazinies deviņdesmito gadu beigās - viņš pats Šupleram piedāvājis savus pakalpojumus. Sākumā treneris šo padomu iespējamajai lietderībai neesot ticējis, bet, pateicoties numerologa neatlaidībai, sākusies sadarbība.

"Aizsūtīju skaitļus un pāris spēlētāju vārdus un biju šokēts, jo katru reizi viņš trāpīja precīzi kā naglai uz galvas tā, it kā būtu pārbaudījis ar melu detektoru," sajūsminājies treneris.

Viņš arī atcerējies kādu senāku notikumu, kad numerologs viņu mudinājis nomainīt komandas autobusa šoferi - pēc saņemtā brīdinājuma autobusa vadītājs nosūtīts uz medicīnisko pārbaudi, kur atklājies, ka puisim ir ļoti augsts asinsspiediens un viņš jebkurā brīdī pie stūres varējis nomirt.

Numerologs padomus Šupleram devis ne tikai par komandas veidošanu - piemēram, ieteicis trenerim nomainīt automašīnas numuru. "Saprotu, ka daudzi kolēģi pret šādām lietām izturas skeptiski. Bet es teikšu tā: ja tavā komandā ir kaut vai desmit spēlētāji Radulova vai Morozova līmenī, var iztikt bez numerologa, psiholoģiskiem testiem un datoriem. Tad, kad zvaigžņu nav, jāmeklē individuāla pieeja katram spēlētāja. To vieglāk ir izdarīt, ja tev ir pilna informācija par katru no viņiem".

Lai gan ar numerologu Šupleram izveidojusies veiksmīga sadarbība, no ekstrasesnsiem viņš tomēr izvairoties. "Ekstrasensus es gan nemīlu. Viņi var izdarīt ļaunu. Varbūt ne visi no viņiem ir šarlatāni, bet riskēt ar komandu es netaisos. Lai gan ekstrasensi interesējas bieži," stāstījis Šuplers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!