Foto: LETA
Saskaņā ar ieņemamo amatu jaunais Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš (attēlā) ir spiests atskaitīties par savu finansiālo situāciju, taču par savu bērnu skaitu oficiāli viņam nevienam nav jāziņo, tāpēc prezidents šo skaitli, ja vien zina pats, turpina turēt noslēpumā.

Pirmo reizi pašmāju mediji Bērziņa īsto bērnu skaitu vēlējās noskaidrot jau pirmajā preses konferencē pēc viņa ievēlēšanas - toreiz Bērziņš no skaidras atbildes izvairījās, norādot, ka visa informācija par viņa pēctečiem atrodama viņa amatpersonas deklarācijā.

Tajā norādīti trīs prezidenta bērni - dēls Aigars Bērziņš un meita Eva Manavaduge, kuri nākuši pasaulē Bērziņa pirmajā laulībā, kā arī dēls Kristaps Andris, kas dzimis attiecībās ar mediķi Daci Seisumu, kura nesen kļuva par prezidenta otro sievu.

Tiesa, pašmāju masu mediji šobrīd atraduši vēl vismaz divus Bērziņa pēctečus - meitu Aneti, kura strādā SEB bankā, un dēlu Edvartu, kurš jūnijā beidza vidusskolu. "Minējumi paliek minējumi. Tomēr visam, ko dzīvē saka, parasti ir arī kāds reāls pamats," atbildot par bērnu skaitu, intervijā žurnālam Ieva izvairīgi skaidrojis Bērziņš.

"Sajūta tāda, it kā man militāri prasītu - cik tad tev ir to bērnu? Ja nepareizi pateiksi, mēs tevi sodīsim... Pieļauju, ka sieviete uz šo jautājumu varētu atbildēt precīzi. Bet, man šķiet, vismaz daļa vīriešu varētu kļūdīties - kaut neapzināti. Ja grib kaut ko tādu noskaidrot, jāizmanto tehniski līdzekļi, kas to noteiks precīzi," stāstījis prezidents, likdams noprast, ka pats varētu nezināt precīzu savu bērnu skaitu.

Šis gan nav pirmais mīklainais gadījums ar Latvijas prezidentu bērnu skaitu - jau vēstīts, ka skandāls par iespējamajiem ārlaulības bērniem izskanēja arī sakarā ar pirmo atjaunotās Latvijas prezidentu Gunti Ulmani, kad viņam preses konferencē tika rādīta fotogrāfija ar skaistu sievieti un bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!