Foto: LETA

Populārā sociālā tīkla Twitter administrācija beidzot uzklausījusi Latvijas katoļu baznīcas lūgšanas un dzēsusi kardināla Jāņa Pujata viltus profilu, kura sekotāji regulāri tika priecēti ar ironiskiem ierakstiem un brīžiem pat parupjiem jociņiem par ticības lietām.

"Urā. Kardināla Jāņa Pujata Twitter viltus konts ir dzēsts. Paldies administrācijai un info centram," par daudzu vīterotāju iecienītā konta likvidāciju trešdienas vidū paziņoja katoļu priesteris Ilmārs Tolstovs, kura konts sociālajā portālā atšķirībā no Pujata ir īsts.

Viltvārža radītais Romas katoļu baznīcas kardināla viltus profils bija kļuvis neticami populārs - tam bija aptuveni 10 tūkstoši sekotāju, kurus viltvārdis ik dienas lutināja ar bezkaunīgiem jociņiem, un, slēpjoties aiz Pujata vārda, atļaujoties jokot arī par reliģiskām lietām.

Jau pērnā gada oktobrī, neilgi pēc viltvārža parādīšanās, Romas katoļu baznīcas informācijas centra valdes loceklis Alberts Jodis izklaides portālam Mango solīja, ka pielikšot visas pūles, lai viltvārdim vairs nerastos iespēja kardināla vārdā izplatīt kristiešiem nepatīkamu informāciju.

Tiesa, viltus Pujata apstādināšana prasīja krietni ilgāku laiku, nekā baznīcas pārstāvji bija cerējuši, tomēr tagad tas ir izdevies, par ko gan lielu sašutumu pauduši daudzi citi tvitera lietotāji, kuriem šī anonīmā jokdara ieraksti bija ikdienas prieka avots - Pujata viltus profila dzēšana jau nodēvēta par "krusta karu pret anekdotēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!