Foto: Publicitātes foto
Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (attēlā), kurš par publiskās telpas varoni kļuva aizvadītajā nedēļā, kad pamatīgi aizsvilās Saeimas sēdes laikā, ticis pie jakas ar savu attēlu un nu jau par folkloru kļuvušo izsaucienu "Aizver muti!"

Līdaka, kurš pagājušajā ceturtdienā, iebilstot pret citu deputātu izteikto vēlmi samazināt dienas, kad obligāti jāizkar Latvijas karogs, kādas kreklu apdrukas firmas dāvanu uzņēmis ar humoru un pat labprāt jauno garderobes papildinājumu demonstrējis, pozējot fotogrāfiem.

Viņš atzinis, ka ne pret apdrukātajiem krekliņiem, ne mobilo telefonu zvanu melodijām ar "Aizver muti!" viņam nekādu iebildumu neesot. "Lai jau būtu. Es ceru, ka tādā veidā ielieku savu artavu valsts budžetā, ja cilvēki pērk un maksā nodokļus," teicis Līdaka.

Tāpat Līdaka atklājis, ka viņš sociālajā tīklā draugiem.lv saņemot simtiem vēstuļu ar uzmundrinājumiem un atbalsta izteikumiem. "Vienīgais, ko gribētu, lai tas viss nepāraug kaut kādā masu agresijā," atzinis deputāts.

"Patiesībā es neesmu no tiem cilvēkiem, kas bieži paceļ balsi vai kliedz, vēl jo vairāk - no Saeimas tribīnes. Uzskatu, ka principā tas nav pieņemami, bet šis jautājums man kā latvietim ir ļoti svarīgs, un atklāta ņirgāšanās no kreisā putnu un zvēru dārza puses droši vien arī izraisīja šādu saasinātu reakciju no manas puses," Līdaka mēģina skaidrot savas uzvedības iemeslus.

"Patiesībā jau šajā kreisajā putnu un zvēru dārzā pa lielam divi dzīvnieki vien ir - Kabanovs un Golubevs - viens zvērs un viens putns," ironiski atzinis politiķis un Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!