Foto: AFP/Scanpix

Populārajā Youtube video krātuvē šonedēļ ievietots šokējošs video, kurā iemūžināts, kā nelielā miestā Čukotkas autonomajā apgabalā Krievijā sievietei uzbrūk polārlācis.

Saskaņā ar ārvalstu mediju rīcībā esošo informāciju nelielo Čukotkas pilsētiņu polārlāči bija apsēduši šī gada augustā - tur vismaz pieci lāči bija iemitinājušies pamestu ēku kompleksā, regulāri klejoja pa pilsētu un ar savu klātbūtni biedēja vietējos iedzīvotājus.

Videomateriālā, kas šonedēļ ievietots internetā, kāds aculiecinieks nofilmējis lāča uzbrukumu jaunai sievietei, kura pie kāda pamesta nama bija devusies nokārtot dabiskās vajadzības, bet iecerēto atvieglošanos iztraucēja lāča parādīšanās.

Sievieti, kura bija acīmredzamā alkohola reibumā, no nāves lielā plēsēja nagos izglāba vien garāmgājēji, kuri lācim iemeta ar šņabja pudeli, kas milzu dzīvnieku patiešām aizbiedēja.

Lai gan šai sievietei brīnumainā kārtā izdevās izglābties no asinskārā dzīvnieka, kādam 1979. gadā dzimušam vīrietim tik ļoti nepaveicās - ceļā uz darbu kurinātavā viņu notvēruši polārlācis un saplosījis.

Šis traģiskais notikums arī bijis pēdējais piliens, lai pilsētiņas iedzīvotāju un lāču cīņā iesaistītos vietējās varas iestādes - kārtībsargiem trīs lāčus - trīs gadus veco vīrieša slepkavu, lāču māti un pusotru gadu vecu lācēnu - izdevās nošaut, bet vismaz divi dzīvnieki no pilsētiņas aizbēga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!