Foto: Itar-Tass/Scanpix

Naktī uz pirmdienu Maskavā pie universālveikala ЦУМ, kas pieskaitāms dārgās klases veikaliem, parādījušies plakāti ar Krievijas valdošo tandēmu – prezidentu Dimitriju Medvedevu un premjeru Vladimiru Putinu – sniegbaltās tenisa formās.

Kā redzams attēlā, Medvedevs attēlots ar raketi rokās, bet Putins ietērpts stilīgā vestītē. Uz viņu apģērba ar latīņu burtiem lauru vainagā iešūtas monogrammas - Medvedevam burts M, bet Putinam attiecīgi P.

Tā kā abi varenie politiķi šajā bildē pārmērīgi līdzinās geju pārim, Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka šāda akcija vairāk līdzinās huligānismam, un solījis saukt "mākslinieku" pie atbildības. "Ar Putina kungu neviens šādu reklāmu nav saskaņojis un nekādas atļaujas nav izsniegtas," krievu presei pavēstījis Peskovs.

Patiešām līdz pirmdienas vakaram visi plakāti ЦУМa tuvumā jau bija pazuduši un bija atrasts arī plakātu autors, tiesa, tikai internetā. Savu vārdu anonīmais autors nosaukt nevēlējās, tomēr paskaidrojumus par savu mākslas darbu sniedza elektroniski.

"Tas, ko es daru, saucas strītārts - mākslas veids, kas demonstrē manu skatījumu uz to, kas notiek apkārt. Gadījumā ar veikalu ЦУМ es izvēlējos divus pazīstamākos cilvēkus mūsu valstī, kuri, neraugoties uz to, ka visi dzīvojam patērētāju sabiedrībā, pilnībā ir nošķirti no modes un šovbiznesa.

Visbiežāk mēs Putinu un Medvedevu redzam ar aizpogātām visām pogām, bet man gribējās viņus parādīt kā modīgus, relaksētus puišus. Man ir lieli plāni - es vēlos, lai mēs savā apziņā iesoļotu nākotnē un uztveres ziņā kļūtu maksimāli līdzīgi eiropiešiem," savu ideju klāstījis plakāta autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!