Zinātnieku prātus nebeidz nodarbināt viena no skandalozākajām vēsturiskajām personībām, nacistiskās Vācijas līderis Ādolfs Hitlers (attēlā), un kādas nesen veiktas DNS analīzes pierādījušas, ka fīrera senčos bijuši ebreji – nācija, kuras iznīcināšanai savas dzīves laikā Hitlers veltīja ne mazums pūļu.

Vērienīgo pētniecības darbu veicis žurnālists Žans Pols Malders un vēsturnieks Marks Vermerēns, kuri gada laikā savākuši DNS paraugus no 39 fīrera radinieku siekalām. DNS paraugu analīzes pierādījušas, ka Hitlers ir bijis bioloģiski saistīts ar ebrejiem, ko viņš pats dēvējis par "zemāko rasi".

Viena no hromosomām E1b1b (Y-DNA), kas atrasta DNS paraugos, Vācijas un Rietumeiropas iedzīvotāju vidū esot liels retums, un tā raksturīga Marokas berberiem, Alžīrijas, Lībijas un Tunisijas iedzīvotājiem, kā arī ebrejiem, kas cēlušies no dažiem konkrētiem reģioniem, piemēram, Spānijas un Portugāles.

"Tas pierāda, ka Hitlers ir cēlies no cilvēkiem, kurus viņš ienīda," apgalvojuši vērienīgā pētījuma veicēji.

Vēsturnieki un ģenētikas speciālisti šī pētījuma rezultātus jau atzinuši par revolucionāriem un paziņojuši, ka DNS analīzes patiešām apstiprina iespējamību, ka Hitlera senčos bijuši Ziemeļāfrikas reģiona iedzīvotāji un ebreji.

"Ir grūti prognizēt, kā uz šo informāciju reaģēs sabiedrība, bet ir skaidrs, ka tas mainīs gan Hitlera aizstāvju, gan viņa ienaidnieku viedokli," norādījuši ģenētikas speciālisti.

Šī gan nav pirmā reize, kad sabiedrība tiek informēta par Hitlera ebrejisko izcelsmi, jo savulaik tika izplatīta informācija, ka Ādolfa tēva vecāki bijuši ebreji - kāds 19 gadus vecs ebreju puisis Frankenbergers un kalpone Marija Šiklgrūbere, kas radīja bažas, ka nacistiskās Vācijas līderis par vienu ceturtdaļu pats bijis ebrejs, ko pats Hitlers, protams, par varītēm centies noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!