Foto: Reuters/Scanpix
Sensacionālas detaļas par leģendārās aktrises Merilinas Monro (attēlā) dzīves pēdējiem mirkļiem pavēstījis viņas stilists – viņš pastāstījis, ka nāves priekšvakarā Holivudas dīva viesojusies dziedātāja Frenka Sinatras mājā, kur viņa tikusies ar ASV noziedzīgās pasaules karali, Čikāgas mafijas krusttēvu Semu Džankanu.

Magnetofona kaseti ar šo informāciju mēnesi pirms savas nāves 1998. gadā ierakstījis Džordžs Māsterss, kurš strādāja par Merilinas Monro stilistu, bet tagad to publiskojis viņa brāļadēls Džefs Platss. Kā vēsta laikraksts The Telegraph, šis jaunums varētu ieviest lielāku skaidrību aktrises mīklainajā bojāejā, kas oficiāli ir atzīta par pašnāvību.

Saskaņā ar šo informāciju Sinatras savrupmājā Cal-Neva Lodge pie Taho ezera aktrise privātajā lidmašīnā ieradusies kopā ar savu stilistu, bet Džankana, kurš tobrīd bija viens no ietekmīgākajiem gangsteriem Amerikā, centies viņu pierunāt neko nestāstīt žurnālistiem par Monro romānu ar ASV prezidentu Džonu Kenediju un viņa brāli - senatoru Robertu Kenediju.

Losandželosā aktrise atgriezās nākamās dienas rītā, un Māsterss viņu pulksten deviņos no rīta izsēdināja pie viņas mājas vārtiem. Māsterss dzīvu viņu vairs nesastapa, jo tās pašas dienas - 1962. gada 5. augusta - vakarā Monro jau bija mirusi.

Tas, ka Monro bieži vien viesojusies Frenka Sinatras mājā, nav jaunums. Zināms arī tas, ka ar Sinatru, tāpat kā arī ar Džankanu, viņai kādu laiku bija romāns. Tomēr fakts, ka aktrise uz Nevadu lidojusi arī savas nāves priekšvakarā, līdz šim lietas izmeklētājiem nav bijis zināms.

Pēc Monro nāves tika izvirzītas daudzas versijas par viņas mīklaino bojāeju, tostarp arī pieņēmumi, ka viņa nogalināta, lai neizpaustu mīlas sakarus ar brāļiem Kanedijiem. Ja Merilinas bijušā stilista sniegtā informācija tiks apstiprināta, šī versija kļūs par galveno.

Pēc Māstersa vārdiem, no vairākiem mīļākajiem Merilina tobrīd pa īstam mīlējusi tikai vienu - tieši gangsteri Džankanu. Nespēdams aktrisi pierunāt klusēt, acīmredzot par savu neveiksmi viņš paziņojis brāļiem Kenedijiem, kuri, lai šīs attiecības saglabātu noslēpumā, pavēlēja Merilinu nogalināt. Pēc Māstersa domām, slepkavības izpildītāji bijuši FIB cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!