Foto: EPA/LETA
Otrdien, 26. oktobrī, Vācijā miris pasaules slavenākais astoņkājis, kas šogad nonāca visas pasaules uzmanības centrā, kad precīzi prognozēja Dienvidāfrikā notikušā Pasaules kausa futbolā spēļu rezultātus.

"Oberhauzenes Jūras centra vadība un darbinieki bija satriekti, kad atklāja, ka pareģis astoņkājis Pauls (attēlā), kas pasaules slavu ieguva šāgada Pasaules kausa laikā, naktī ir miris," teikts jūras centra sēru vēstī.

Visticamāk, ka Paula nāves cēlonis ir vecums. Jau vasarā tika ziņots, ka maz ticams, ka Pauls prognozēs vēl kāda tik augsta līmeņa futbola turnīra rezultātus, jo ir sasniedzis saviem sugas brāļiem cienījamu divarpus gadu vecumu. Šādi astoņkāji parasti nedzīvo ilgāk par trim gadiem.

Lai noteiktu gaidāmās spēles uzvarētāju, Paulam akvārijā ik reizi nolaida ar valstsvienību karogiem apzīmētas divas kastītes ar ēdienu. Uzvara tika solīta tai komandai, pie kuras kastītes satura astoņkājis piesteidzās vispirms.

Pauls nemaldīgi noteica visu Vācijas izlases spēļu iznākumus PK finālturnīrā, kā arī norādīja, ka finālspēlē Pasaules kausu iegūs Spānija. Oberhauzenes Jūras centra vadība nolēma, ka par tik nozīmīgu ieguldījumu Pauls ir pelnījis Pasaules kausa kopiju, ko iegremdēja viņa akvārijā.

Jūlija vidū pēc Spānijas uzvaras Pasaules kausā Spānijas ziemeļrietumu pilsēta Karbalino iecēla Paulu par pilsētas goda pilsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!