Foto: Reuters/Scanpix
Pagājušajā nedēļā dvīnīši piedzima 41 gadus vecajai amerikāņu dziedātājai Meraijai Kerijai. Par godu Merilinai Monro un istabai, kurā viņa tika bildināta, māmiņa savas atvases nosauca par Monro un Merokenu, taču dvīņi pirms tam dzimuši arī daudzām citām pasaulē pazīstamām sievietēm.

Selīna Diona

Dionas dvīnīši pasaulē nāca pagājušā gada 23. oktobrī Floridas slimnīcā ar ķeizargrieziena palīdzību, un pēc ilgiem meklējumiem viņa saviem dēliem deva vārdus Nelsons (par godu bijušajām DĀR prezidentam Nelsonam Mandelam) un Edijs (par godu dziedātājas pirmajam producentam - alžīriešu komponistam Edijam Mārnijam). Tiesa, pēc dzemdībām dziedātāja atzinās, ka viņa iznēsājusi trīs bērnus, bet viens no mazuļiem nav izdzīvojis.

Sāra Džesika Pārkere

2009. gada 22. jūnijā divas dvīņu meitenītes piedzima Holivudas aktieru Sāras Džesikas Pārkeres un Metjū Broderika ģimenē. Pāris tobrīd bija precējies jau 12 gadus, un viņiem bija sešus gadus vecs dēls vārdā Džeimss, bet abas meitenītes pasaulē laida surogātmāte. Aktieri viņas nosauca par Marionu Loretu Elvelu un Tabitu Hodžu.

Lora Buša

Lora Buša ir Amerikas Savienoto Valstu 43. prezidenta Džordža Vokera Buša sieva, un viņa ir pirmā un vienīgā "pirmā lēdija", kura kļuvusi par dvīņu māti. 1981. gadā viņai piedzima divas meitenītes - Barbara un Dženna, kuras nosauktas par godu savām vecmāmiņām.

Margareta Tečere

Lai gan dēvēta par "dzelzs lēdiju", ilggadējā Lielbritānijas premjerministre (no 1979. līdz 1990. gadam) Margareta Tečere labprāt nodarbojās arī ar seksu, un pēc kādas veiksmīgas nakts 1953. gadā viņai piedzima dvīņi - puisītis Marks un meitenīte Kerola.

Andželīna Džolija

Holivudas zvaigznes Andželīna Džolija un Breds Pits ir kā apsēsti ar bērnu adoptēšanu no dažādām pasaules valstīm, tomēr starp sešiem bērniem ir arī trīs savējie, un dvīņi Nokss Leons un Vivjena Marselīna 2008. gadā dzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību. Interese par jaundzimušajiem bija tik slimīga, ka slavenību žurnāliem viņu fotogrāfijas tika pārdotas par 14 miljoniem - lielāko summu, kas jebkad maksāta par slavenību foto.

Dženifera Lopesa

Pēc divām laulībām un neskaitāmiem mīlas sakariem amerikāņu aktrise un dziedātāja Dženifera Lopesa 2004. gadā apprecējās ar dziedātāju Marku Antoniju, un pēc četriem gadiem viņiem piedzima dvīnīši Maksimilians "Makss" Deivids un Emma Maribela. Lai nedaudz nopelnītu naudiņu, bērneļi jau mēneša vecumā tika atrādīti žurnāla People fotogrāfiem.

Starp citu, dvīņi piedzimuši arī kādam citam Markam Antonijam, kurš dzīvoja pirms vairāk nekā 2000 gadiem. Runa ir par Senās Romas politiķa un ģenerāļa dvīņiem, kas piedzima viņa attiecībās ar leģendāro Ēģiptes valdnieci Kleopatru. Viņi tika nosaukti Saules un Mēness vārdos - par Aleksandru Hēliju un Kleopatru Selēni.

Džūlija Robertsa

"Oskarotā" skaistule Džūlija Robertsa 2004. gada novembrī deva dzīvību dvīnīšiem Heizelai un Finnejam. Tiesa, amerikāņu mediji pēc tam vēstīja, ka, iespējams, bērni dzimuši in vitro apaugļošanas rezultātā (tāda pati varbūtība izteikta par Andželīnas Džolijas dvīņiem), tomēr viņi abi aug aktrises un viņas otrā vīra Daniela Modera ģimenē.

Citu šovbiznesa zvaigžņu dvīņi

2007. gadā pasaulē nāca Holivudas aktiera Denisa Kveida un viņa sievas Kimberlijas dvīņi, kuriem vecāki deva vārdus Tomass Būns un Zoja Greisa. 2007. gadā meitenītes Īdena un Savanna piedzima seriāla Bīstamās mājsaimnieces zvaigznei - aktrisei Mārsijai Krosai. 2009. gadā dvīņi piedzima skandalozā aktiera Čārlija Šīna un Brūkas Melleres ģimenē - puisēni tika nosaukti par Bobu un Maksu.

2006. gadā dvīņi piedzima aktrisei Hollijai Hanterei, taču atšķirībā no citām kinozvaigznēm Hantere šo faktu īpaši necentās popularizēt, līdz ar to ir zināms vienīgi tas, ka abi ir zēni. 1995. gadā dvīņi Džons Steisijs un Kristofers Stīvens piedzima arī citam populāram aktieru pārim - dakteres Kvinnas lomas atveidotājai Džeinai Seimūrai un Džeimsam Kīčam.

Dvīņi ir arī ASV valsts sekretārei Madlēnai Olbraitai, leģendārajām aktrisēm Ingrīdai Bergmanei un Džoannai Kroufordai (adoptēti), aktrisēm Sibillai Šepardei, Ketijai Moriartijai, Mia Ferrovai, Mārsijai Gejai Hārdenai un Beverlijai D'Andželo, kuras dvīnīši dzimuši ilgstošajās attiecībās ar Alu Pačino.

Dvīņi piedzima arī rokenrola karaļa Elvisa Preslija vienīgajai meitai Līzai Mērijai Preslijai, kura 2008. gadā deva dzīvību puisēniem Finlijam un Hārperam. Starp citu, arī viņu slavenajam vectēvam Elvisam bija dvīņubrālis Džesijs, bet viņš pasaulē nāca jau miris.

Geju adoptētie dvīņi

Pavisam nesen visai pretrunīgu reakciju izpelnījās homoseksuālais dziedātājs Rikijs Mārtins, kurš kopā ar savu seksuālo partneri adoptēja dvīņus Mateo un Valentino, kurus pasaulē bija laidusi surogātmāte. Tiesa, mediji vēsta, ka Rikijs esot lielisks tēvs un māte, viņš bērnus audzina pats un cenšas pēc iespējas mazāk izmantot aukles pakalpojumus.

Latvijā populāru cilvēku dvīņi

Dvīņu tētis ir grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers, bet bijusī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa audzina desmit gadus vecos dvīņus Annu un Artūru.  Savukārt pagājušajā gadā par dvīņu Marata un Emīlijas vecākiem kļuva populārais Dailes teātra aktieru pāris - Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!