Foto: LETA

Grupas Putnu balle mūziķis un raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs (attēlā) šovasar pabeidzis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politoloģijas nodaļas bakalaura programmu, un pagaidām puisis atgūstas no studiju maratona un nedomā, kā praktiski tiks pielietots iegūtais diploms.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Valters Frīdenbergs atklāj, ka šobrīd devies vasaras atvaļinājumā atpūsties un tikai pēc tam tiks skaidrībā ar saviem nākotnes plāniem. "Pagaidām vēl nezinu, vai iesniegšu dokumentus maģistra programmai, vai arī nākamo gadu atpūtīšos no studijām. Tā kā pieteikties studijām maģistros var līdz pat jūlija vidum, vēl ir laiks domāt," skaidro mūziķis.

Vaicājot, kā jaunizceptais politologs vērtē šī brīža politisko situāciju valstī, viņš atklāj, ka šis ir plašs jautājums un tikpat plaša arī varētu būt viņa atbilde.

"Situācija valstī ir uzlabojusies, bet cilvēkiem pirms viņi rudenī dosies uz 10. Saeimas vēlēšanām ir nopietni jāapsver visi par un pret, jo, kādu valdību ievēlēsim, ar tādu būs jāsadzīvo četrus nākamos gadus. No vienas puses kāpjam ārā no ekonomiskās krīzes, taču tagad ir svarīgi nostabilizēties, un nākamie četri gadi būs ļoti svarīgi," prātuļo Valters.

Bakalaura diplomdarbu mūziķis gan rakstījis par Saeimas vēlēšanām Latvijā, bet Politoloģijas nodaļā viņš specializējies ārlietu jautājumos. "Tad jau redzēs, vai startēšu 10. Saeimas vēlēšanās, jo vēl nav atbildes, vai gribu būt to 100 cilvēku vidū, kas savas dienas vada Saeimā. Tā kā esmu trīs gadus specializējies ārlietu jautājumos, iespējams, ka mana nākamā darba vieta varētu būt Ārlietu vai Aizsardzības ministrija.

Katrā gadījumā nenožēloju, ka studēju politologos, jo augstākā izglītība vienmēr noder un arī diploms kabatu nespiež," optimistiski nākotne raugās politioloģijas bakalaurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!