Foto: Reuters/Scanpix

Interneta portāls BeautifulPeople veicis aptauju, lai noskaidrotu, kuras no dažādu pasaules valstu karaliskajām personām ir visskaistākās. Aptaujā ilga aptuveni mēnesi, un tajā piedalījās 127 tūkstoši cilvēku.

Apkopojot nodotās balsis, par visskaistāko karalisko personu tika atzīta Monako princese Greisa, pazīstama arī kā "oskarotā" aktrise Greisa Kellija - viņu skaistāko princešu sarakstā bija iekļāvis 91 procents aptaujāto cilvēku.

Saraksta otrajā vietā ierindota Jordānijas karaliene Ranija ar 90% balsu, trešajā - topošā Velsas princese Keita Midltona (attēlā) ar 84% balsu, bet ceturtajā - bojāgājusī Velsas princese Diāna ar 82% balsu.

Tā kā Keita Midltona oficiāli vēl nav kļuvusi par karalisku personu (viņas un prinča Viljama kāzas plānotas šī gada 29. aprīlī), portāla redaktori snieguši īsu komentāru par viņas iekļaušanu sarakstā.

"Keita nav standarta skaistule. Tomēr viņas stils, stāja un nevainojamais izskats palīdzējis viņai iemantot daudzu pielūdzēju mīlestību un pacelties līdz princeses Greisas un karalienes Ranijas augstumiem. Mums šķiet, ka, pateicoties viņai, britu monarhija kļūs skaistāka," teikts portāla paziņojumā.

Kas attiecas uz vīriešu kārtas karaliskajām personām, šajā sarakstā pirmo vietu ieņēmis Zviedrijas princis Karls Filips, bet Anglijas prinči Harijs un Viljams ieņēmuši attiecīgi ceturto un piekto vietu. Savukārt karalienes Elizabetes II dēls princis Čārlzs iekļauts saraksta desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!