Foto: Mango
Augusta sākumā liela nelaime notikusi ar mūziķa Mārtiņa Freimaņa savulaik aprūpēto kucīti Pepi (attēlā) - sunenīte iekļuvusi ceļu satiksmes negadījumā, pēc kuras tai amputēta priekšējā ķepiņa, un kucīte pat bijusi tuvu nāvei.

Pepei šis gads nav bijis no veiksmīgākajiem - gada sākumā kucīte zaudēja savu saimnieku, mūziķi Mārtiņu Freimani, un mūziķa draugi, klausot kinologa padomam, pilnībā nomainīja sunenītes vidi, pārvedot to dzīvot uz laukiem pie jauniem gādīgiem saimniekiem.

Diemžēl augusta beigās Pepi, kura jau bija iejutusies jaunajās mājās un pat laidusi pasaulē kucēnus, piemeklēja jauna nelaime. Kā žurnālam Kas Jauns pastāstījusi krodziņa Pieci Vilki saimniece Ligita Vilks, 17. augustā suņu meitene, kurai vienmēr bijis ļoti bail no negaisa, pamatīgi sabijusies no pērkona, apdullusi bēgusi un pakļuvusi zem automašīnas riteņiem.

Todien kucīte atrasta tikai pēc piecu stundu ilgas meklēšanas, lauka vidū, ielīdusi kādā bedrē. Viena no viņas ķepiņām bijusi pilnībā sadragāta, bet otra - lauzta.

"Suneni nakts vidū steigšus veda uz daktera Beinerta veterināro klīniku Rīgā, kur viņa tika operēta. Diemžēl kreiso priekškāju nācās amputēt, bet labo ķepiņu dakteriem izdevās izglābt, to ieģipsēja, lai sadzīst," žurnālam pastāstījusi Vilks.

Pepe esot atradusies uz dzīvības un nāves robežas un klīnikā atlabusi vairākas nedēļas. Pateicoties ārstu profesionalitātei, sunenīte izdzīvojusi un tagad jau ir gandrīz vesela, tiesa, nu viņai nākas lekt uz trim kājām.

"Pepe ir atpakaļ savās mājās, laukos. Patiešām - tās ir viņas mājas. Tur ir ļoti atsaucīgi cilvēki, kas par suneni gādā no visas sirds, tur, kā mēs smejamies, ir garšīgākas kotletes, tur Pepe jūtas kā īsta saimniece, sargā īpašumu. Viņa atkal iemācījusies staigāt. Pepe lec uz trim kājām, it kā nekas nebūtu noticis. Ir ļoti žiperīga," kucītes stāvokli raksturojusi Vilks.

Galerijā: Kucīte Pepe vēl kopā ar savu saimnieku Mārtiņu Freimani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!