Foto: LETA
Skandalozais pašmāju dziesminieks Kaspars Dimiters (attēlā) pēc aizvadītā nedēļā piedzīvotā automašīnas tehniskās apskates laikā pieņēmis kardinālu lēmumu – viņš vēlas atteikties no Latvijas pilsonības un kļūt par nepilsoni.

Pērn Dimiters par 150 latiem bija iegādājies pilnībā sarūsējušu "otrās paaudzes" VW Golf automašīnu, kuru viņš saviem spēkiem vairāk nekā gadu bija restaurējis, bet aizvadītajā nedēļā devies ar to uz tehnisko apskati.

Šis automobilis Dimiteram esot īpašs ar to, ka tā ir pēdējā viņa ģimenes neapķīlātā un nearestētā lieta, jo pirms pāris gadiem banka arestējusi viņa un viņa sievas Līgas kontu, bet pirms mēneša "kāds no manis cietušais "mācītājpartijas" miljonārs arestēja arī manu pēdējo ienākuma avotu - autortiesības," savā blogā raksta dziesminieks.

"Tehniskās apkopes vietā mani tomēr gaidīja vairs ne tik iepriecinošs jaunums - tiesu izpildītāju uzlikts arests arī atjaunotajam lūznim. Vaicājis, kāpēc man to neatņem, saņēmu atbildi: tāpēc, ka pārāk vecs... Jocīgi. Par apskati valsts būtu saņēmusi Ls 77,77, un es būtu varējis atsākt braukšanu," situāciju raksturojis Dimiters.

Šis notikums arī bijusi "robeža", kas dziesminiekam un publicistam likusi pieņemt kardinālu lēmumu - viņš publiski paudis apņēmību atteikties no Latvijas pilsonības, jo nevēlas būt piederīgs valstij, kurā valda brīvā tirgus fašisms, cilvēki tiek aizdzīti ievērojami vairāk nekā Staļina laikā un notiek valsts atbalstīts parādu piedzinēju terors pret tūkstošiem Latvijas pilsoņu.

"Šī nav Latvijas valsts, kuru iznīcināja 1940. gadā. 20 gadus esmu dzīvojis feik valstī, baudot feik neatkarību un feik brīvību. 20 gadus tiku mānīts, ka esmu neatkarīgās Latvijas pilsonis. Nu, kad man nav ne mantas, ne ienākumu, kad visas manas izdzīvošanas iespējas ir arestētas, atliek vēl tikai manis paša arests.

Jā, esmu bijis avantūrists, esmu iegrābies parādos, taču nekad to neesmu darījis iedzīvošanās dēļ. Esmu mahinējis, lai ierakstītu un izdotu katru nākamo albumu, lai īstenotu katru nākamo utopiju par kādu sakārtotu kultūras oāzi, dievnamu vai reiz bijušo un vienmēr no jauna sapņoto Krusta skolu," atklāsmēs dalījies Dimiters.

Pēc automašīnas aresta viņš sapratis, ka daudz tuvāks jūtas šajā valstī dzīvojošajiem nepilsoņiem

"20 gadus esmu maldījies un maldīgi cerējis. Esmu dziedājis, taču neadekvāti rīkojies. (..) Lai sevi un nevienu vairs nemānītu, vēlos attiekties no šīs feik valsts pilsonības un iegūt sev nepilsoņa statusu. Ja par parādiem sods man būs jāizcieš ieslodzījumā, gribu to izciest kā īsts nevalsts nepilsonis, nevis kā neīstas valsts neīsts pilsonis," paziņojis Dimiters, kā arī atklājis, ka turpinās pārvietoties ar arestēto golfiņu.

"Ar atrestaurēto Golfu tomēr būšu spiests pārvietoties, jo autobusi manā pusē sen nekursē. Dārgie ceļu policisti, esiet iejūtīgi. Es, savukārt, būšu iejūtīgs pret jums katrā nākamajā jūsu algas konsolidēšanas reizē. Sodus, protams, man var piespriest kaut vislielākos, taču jau tos, kas man ir uz šodienu, samaksāt nespēšu nekad," reāli situāciju novērtējis Dimiters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!