Foto: Mango

Atzīmējot Lieldienu tuvošanos, sestdien, 23. aprīlī, tirdzniecības centrā Domina risinājās olu sišanas un ripināšanas sacensības, kurās piedalījās arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki.

Olu kaujās un Latvijā garākajā olu ripināšanas renē kopā ar bērniem un jauniešiem spēkus izmēģināja dziedātājs un modelis Markus Riva un raidījuma Kinomānija vadītāja, vienmēr smaidošā Anna Rozīte (abi attēlā), kura ir pirmdzimtā gaidībās, kā arī dziedātāja LieneCandy, kura pasākumā ieradās kopā ar savu dēliņu un kucīti Pūciņu.

Markus Riva sarunā ar izklaides portālu Mango pastāstīja, ka šogad Lieldienu brīvdienas esot nolēmis veltīt atpūtai, jo aizvadītā nedēļa esot bijusi ļoti aizņemta un pagājusi vienā skriešanā.

"Tā kā ir labs laiks, domāju izbraukt ārā no Rīgas vai pasēdēt piemājas dārzā. Lieldienu svinībās parasti ir iekļauta arī visa tradīciju paciņa, bet ar tām ievēroju mērenību - pāršūpoties tā, ka galva sagriežas un gribas vemt, man nav sanācis," smejoties ar savām Lieldienu svinēšanas tradīcijām iepazīstina Riva.

Savulaik, dziedot Rīgas doma zēnu korī, Riva Lieldienas lielākoties pavadījis, uzstājoties ar koncertiem baznīcās, bet arī tagad jaunais mūziķis par baznīcā iešanu nav aizmirsis.

"Mērķtiecīgi to nedaru, bet gandrīz katru gadu sanāk aiziet vai nu uz dievkalpojumu vai klasiskās mūzikas koncertu baznīcā. Man gan pagāniskā, gan reliģiskā puse ir harmonijā," atzīst dziedātājs.

Šajos svētkos Rivam sanākot arī notiesāt īpaši daudz olu, jo, ja jau tās ir sasistas olu kaujās vai ripinot pa reni, vienkārši mest ārā esot žēl, tāpēc vien jāēdot nost. 

"Priekšroku dodu dabiskām olu krāsām, jo ar ķīmiju krāsotās olas izskatās pārāk sintētiski. Lai gan man patīk krāsotas olas, nav tā, ka pats stāvu pie katla un lobu sīpolmizas," sirsnīgi smej Riva.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!