Portāla overstockArt, kas nodarbojas ar gleznu reprodukciju tirgošanu, veidotā apkopojumā par pasaules mākslas vēsturē romantiskāko gleznu atzīts austriešu mākslinieka Gustava Klimta darbs Skūpsts.

Kā liecina portāla sniegtā informācija, šī gleznu pirmdien, svētā Valentīna dienā, aplūkojuši 37% no trim miljoniem mājaslapas apmeklētāju, un reprodukciju tirgoņi ir pārliecināti, ka tas šo gleznu ļauj dēvēt par romantiskāko gleznu mākslas vēsturē.

Klimts gleznu Skūpsts radīja laika posmā no 1907. līdz 1908. gadam, un tā tiek uzskatīta par vienu no populārākajiem mākslinieka darbiem. Tās motīvs tiek izmantots neskaitāmu suvenīru apdrukai, bet oriģināls glabājas Belvederas pils galerijā Vīnē.

Otrajā vietā romantiskāko gleznu sarakstā ierindojusies franču gleznotāja Pjēra Ogista Renuāra glezna Deja pilsētā, bet trešajā vietā - Pablo Pikaso darbs Mīlētāji.

Savukārt romantiskāko gleznojumu pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī holandiešu gleznotāja Vinsenta Van Goga, ebreju izcelsmes gleznotāja Marka Šagāla un franču mākslinieka Anrī Matisa darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!