Foto: LETA
Sestdienas, 17. septembra, vakarā dažādās Rīgas vietās pulcējās pašmāju politisko partiju pārstāvji, lai kopā ar biedriem, draugiem un ģimenes locekļiem sagaidītu Saeimas ārkārtas vēlēšanas rezultātus.

Interesantāko vietu vēlēšanu rezultātu sagaidīšanai no vadošajām pašmāju partijām bija izvēlējusies politiskā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK, kuri sestdienas naktī pulcējās uz diviem kuģīšiem - Misisipi un Liepāja - Daugavmalā.

Tur partijas biedri laiku kavēja, televizoru ekrānos sekojot līdzi pārraidēm par vēlēšanu rezultātiem, kā arī baudot gardus tradicionālos latviešu virtuves ēdienus un dzērienus.

Ar oriģinalitāti bija izcēlušies arī Zaļo un Zemnieku savienības biedri - šogad viņi rezultātus bija nolēmuši sagaidīt Latvijas Dabas muzejā, kur gan, salīdzinot ar pērnā gada līksmo ballīti Pārdaugavā, valdīja skumjš noskaņojums - uz galdiem alkohola nebija, bet par mūziku rūpējās vien vientuļš muzikants.

Arī šeit galds bija klāts ar tradicionāliem latviešu virtuves gardumiem, bet viens no partijas līderiem Raimonds Vējonis ar pāris biedriem nakts melnumā bija devies uz muzejam blakus esošo suši ēstuvi, lai nobaudītu eksotiskāku maltīti.

Daudz līksmāka noskaņa valdīja Vienotības burziņā - šī partija vēlēšanu rezultātus gaidīja rīdzinieku iecienītajā restorānā Andalūzijas suns, kas par godu nozīmīgajam notikumam bija rotāts ar Vienotības fotogrāfijām un karikatūrām.

Vienotības biedri un atbalstītāji laiku vadīja saviesīgās sarunās, paralēli baudot gan cienastu, gan alkoholiskos un bezalkoholiskos kokteiļus, bet ap pusnakti jubilejā tika sumināts viens no partijas biedriem Edvards Smiltēns, kurš no kolēģiem saņēma milzu torti un citas dāvanas.

Starp ballītes viesiem bija arī bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kura gan šovasar partijas biedru rindas ir pametusi - ballītes laikā viņa lielākoties uzturējās sava bijušā padomnieka, Arābu kultūras centra priekšsēdētāja Hosama Abu Meri (abi attēlā) sabiedrībā, ar kuru kopā pēc šķiršanās no vīra bijusī politiķe jau daudzkārt izgājusi sabiedrībā.

Salīdzinoši nesen dibinātā Zatlera Reformu partija savu debiju Saeimas vēlēšanās bija nolēmusi atzīmēt partijas birojā Rīgas centrā - alkoholiskos dzērienus uz bijušā Valsts prezidenta partijas ballītes galdiem manīt nevarēja, bet partijas biedri baudīja mūzikas bāra Sunny Melody sagādātās uzkodas un kūciņas.

Pats partijas līderis svinību vietā uzturējās maz, jo līdzīgi kā citu partiju vadītāji bija aizņemts, sniedzot intervijas televīzijās, bet daudzus pārsteidza tas, ka savu pirmo vēlēšanu nakti Zatlers bija nolēmis pavadīt bez savas kundzes Lilitas.

Divas ballītes sestdienas naktī paguva sarīkot vēlēšanās uzvaru guvušais Saskaņas centrs - vakara iesākumā partijas biedri pulcējās Vecrīgas krodziņā B-bārs, kur varēja baudīt gardu maltīti un bezalkoholiskos kokteiļus, bet vēlāk Saskaņas centrs ar atbalstītājiem devās uz viesnīcu Tomo Purvciemā, kur preses pārstāvji netika ielaisti.

Īpaši skumja noskaņa vēlēšanu naktī valdīja Šlesera Reformu partijas štābā - šis politiskais spēks par svinību vietu bija izvēlējies Tallink viesnīcu Centrālās stacijas apkaimē, bet pie uzkodu galdiem tur pulcējās vien daži partijas biedri un atbalstītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!