Foto: Publicitātes foto

Skandāliem apvītās interneta vietnes WikiLeaks, kas ieguvusi un sākusi publiskot simtiem tūkstošu ASV diplomātiskā pasta elektronisko vēstuļu, ziņojumu un citu kompromitējošu materiālu, mītne Stokholmā nodrošinājusies ar telpām, kas spētu izturēt pat kodolkaru.

Bunkurs ar nosaukumu Pionen atrodas 30 metrus zem zemes, un šāds birojs varētu pārdzīvot jebkuras dabas katastrofas. Iekšējā apdare veidota no ļoti izturīgiem materiāliem - sienas ir no granīta, bet durvis ir 40 centimetrus biezas.

Kamēr bunkurā notiek rosība, WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs licis pasaulei sastingt, jo gadījumā, ja viņam piespriedīs cietumsodu, viņš draud publiskot nākamo devu slepenas informācijas, kas varētu aizskart ASV un citas valstis.

Kā zināms, Zviedrija izdeva Asanža aresta orderi, lai varētu veikt nopratināšanu "aizdomās par izvarošanu, seksuālu uzmākšanos un nelikumīgu piespiešanu". Asanžu otrdien aizturēja Lielbritānijas policija un vēlāk tiesa nolēma viņu paturēt apcietinājumā līdz 14. decembrim. Pats skandalozās vietnes dibinātājs apsūdzības noraida.

Galerijā Mango piedāvā ieskatīties WikiLeaks pazemes bunkurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!