Foto: Mango

Svētdien, 26. jūnijā, uzņēmēja Raimonda Gerkena villā Velga Langstiņos jau septīto gadu risinājās par tradīciju kļuvušais zoles turnīrs, kas vienkopus plašā pulkā pulcēja gan pašmāju bijušos un esošos politiķus, gan uzņēmējus un citus ietekmīgus vīrus.

Par septītā zoles turnīra uzvarētāju kļuva bijušais premjers Aigars Kalvītis (attēlā), kurš izklaides portālam Mango paskaidroja, ka zoles spēlētājam svarīgākais ir loģiskā domāšana, bet uz jautājumu, vai panākumi turnīrā liecina, ka viņam šis dotums ir īpaši attīstīts, koķeti atbildēja, ka par to lai spriež viņa pretinieki.

Otrajā vietā ierindojās aģentūras Rīgas dārzi un parki vadītājs Agnis Kalnkaziņš, bet trešais palika mākslinieks Miervaldis Polis. Kā jau ierasts, pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma gleznas no Gerkena mākslas darbu kolekcijas, bet Polis no savas balvas atteicās, tāpēc glezna tika ķirurgam Egilam Valeinim, kurš ieņēma ceturto vietu.

Šogad pirmo gadu pie Gerkena viesojās arī Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris, kuram gan kāršu spēlē neveicās - aktieris palika pēdējā vietā, bet kā mierinājuma balvu arī saņēma gleznu, kas zaudējuma rūgtumu mazināja. Tāpat pie gleznas tika bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis, kurš turnīra laikā nospēlēja visvairāk zoļu.

Pirms turnīra sākšanas gleznu saņēma arī uzņēmējs Jānis Dāvis, kurš šajā dienā atzīmēja dzimšanas dienu. Jubilāram gan, ierodoties Gerkena villā, gadījās neliela ķibele - parkojoties ar savu Bentley spēkratu, uzņēmējs nenovērtēja tās gabarītus un apskādēja piebrauktuves flīzi.

Pirms diviem gadiem starp Gerkena zoles turnīra spēlētājiem bija arī politiķis Ainārs Šlesers, kurš toreiz par neveiksmi spēlē bija visnotaļ nikns, bet šoreiz viņš starp lūgtajiem viesiem vis nebija. "Šlesera kungs nemāk spēlēt zoli - es neizvēlos pēc tā, kurš ir vai nav oligarhs, bet pēc tā, kurš māk un kuram ir vēlme spēlēt zoli," atzina pasākuma organizators.

Starp Gerkena viesiem bija arī ekspremjers Andris Bērziņš, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, jurists Aivars Borovkovs, uzņēmēji Jūlijs Krūmiņš un Jānis Naglis un citi, bet par viesu izklaidēšanu rūpējās jaunā dziedātāja Evija Sloka, skatuves mākslinieks Uģis Roze un citi mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!