Foto: AFP/Scanpix
Trešdien, 5. oktobrī, Spānijas pilsētā Seviljā notika tituliem bagātākās sievietes pasaulē Albas hercogienes (attēlā) kāzas – 85 gadus vecā miljardiere mija gredzenus ar parastu civildienesta ierēdni bez aristokrātiskas izcelsmes.

Kā vēsta ārvalstu mediji, astoņpadsmitā Albas hercogiene Marija del Rosario Kaetana Fitsa-Džeimsa Stjuarte i Silva par saviem plāniem apprecēties ar 60 gadus veco ierēdni Alfonso Diesu paziņoja jau pirms pāris gadiem, bet ceļš uz sava sapņa piepildīšanu kundzei nebija viegls.

Lai gan šai sievietei, kura iekļuvusi Ginesa grāmatā kā tituliem bagātākā sieviete pasaulē (viņai pieder astoņi hercoga, 19 marķīza, 22 grāfa un pa vienam vikonta, barona un bruņinieka titulam), ir tiesības iejāt Seviljas katedrālē zirga mugurā un viņa drīkst neklanīties Romas pāvesta priekšā, precēties ar savam sociālajam statusam neatbilstošu vīru viņa drīkst tikai ar radinieku piekrišanu.

Pret sievietes laulībām iebilda viņas ģimene, kas bija pārliecināta, ka Alfonso Albas hercogieni vēlas precēt tikai naudas dēļ. Lai pierādītu, ka starp viņiem valda šķīsta mīlestība, hercogiene pieņēma lēmumu atteikties no savas bagātības, kas pēc dažādiem aprēķiniem svārstās no 600 miljoniem līdz 3,5 miljardiem eiro.

Spāņu aristokrāte naudu nolēma izdalīt saviem pieciem dēliem, meitai un astoņiem mazdēliem, un papildus naudai katrs no viņiem saņems arī nekustamo īpašumu.

Pēc šīs vienošanās hercogienes radinieki kundzes laulībām deva zaļo gaismu, un šonedēļ Seviljā tika dzertas kāzas.

Hercogienes laulības ceremonijā piedalījās 38 lūgtie viesi, bet pie kāzu norises vietas bija pulcējies arī prāvs pulciņš vietējo iedzīvotāju, kuri vēlējās sveikt Spānijā populāro kundzīti viņas lielajā dienā.

Neraugoties uz savu cienījamo vecumu un statusu, hercogiene sanākušos viesus iepriecināja ar jestru flamenko deju, kā arī neiztrūka tradicionālā līgavas pušķa mešana un citas atrakcijas.

Šīs ir Albas hercogienes trešās laulības - pirmo reizi viņa apprecējās 21 gada vecumā ar kādu virsnieku, bet sešus gadus pēc vīra nāves viņa mija gredzenus ar kādu teologu un bijušo jezuītu mācītāju. Arī šīs laulības satrauca viņas piederīgos un sabiedrību, jo sievietes otrais vīrs, kurš nomira 2001. gadā, bija dzimis ārlaulībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!