Foto: F64

"Ir saprotams, ka jāatbalsta tie, kas ražo nepieciešamo, bet kā var krīzes laikā vākt ziedojumus, lai atbalstītu kādu amorālu televīzijas seriālu!? Tā tiešām ir neprāta cena!"

Tā savā 2. februāra sprediķī atzinis kardināls Jānis Pujats, informē laikraksts Latvijas avīze.

Sprediķī kardināls ne tikai asi kritizējis seriāla Neprāta cena radošās komandas ziedojumu vākšanas akciju, lai būtu iespējama seriāla turpinājuma uzņemšana, bet arī runājis par to, ko cilvēkiem nevajadzētu zaudēt krīzes laikā.

"Bez šaubām, labklājības pamatā ir sabalansēts darbs valsts mērogā. Diemžēl laukos, kur tiek ražoti galvenie pārtikas līdzekļi, strādnieku ir palicis maz, jo viņi sabēguši pilsētās, kur jau tā ir daudz kā lieka (un pat kaitīga) saražots," atzinis kardināls.

"Ņemot pašu problēmas kodolu, jāsaka, ja cilvēkam ir trīs lietas - pārtika, mājoklis un darbs, tad saimnieciskā krīze viņam nedraud. Tas būtu minimums. Pārtikai ir absolūta prioritāte, jo bez ēšanas neviens nevar iztikt. Tātad pirmkārt jāatbalsta pārtikas ražotāji, tas ir, laukos strādājošie. Otrs, ko nepieciešams nodrošināt, lai krīzes laikā cilvēki nezaudētu mājokli. Ja ir pārtika un mājoklis, var izdzīvot ne tikai strādājošie, bet arī pensionāri un pat bezdarbnieks," norādījis Pujats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!